Wikizvor:O Wikizvoru: razlika između verzija

Idi na navigaciju Idi na pretragu
nema sažetka izmjene
(New page: '''Wikizvor''' je ''slobodna biblioteka'' tekstova u javnom vlasništvu. Projekt službeno funkcioniše kao dio organizacije Wikimedia Foundation s ciljem stvara...)
 
No edit summary
Zaključak: na bosanskom wikizvoru objavljujte tekstove u javnom vlasništvu na bosanskom jeziku, za one na engleskom i drugim jezicima postoje [[:en:Main page|Wikizvor na engleskom jeziku]], [[:de:Hauptseite|Wikizvor na njemačkom jeziku]] itd.
 
== Historija ==
'''Wikizvor''' je započet u novembru 2003. kao zbirka tekstova koji će poslužiti kao dodaci člancima na Wikipediji. Brzim rastom 18. maja 2005. ukupan broj tekstova prelazi 20,000.
 
 
==Zaštita stranica==
Wiki stranice na većini projekata Wikimedije, poput Wikipedijinih članaka, su zamišljene tako da vječno evoluiraju. No Wikizvor je zbirka stalnih tekstova koji su već negdje objavljeni, pa se kod njih u većini slučajeva ne očekuju veće izmjene. Budući da bi se neprestanim mijenjanjem samo narušila povijesnahistorijska struktura izvora, Wikizvor je prihvatio praksu vrednovanja kvalitete tekstova i njihove "zaštite" kada se potvrdi ispravno oblikovanje i pravopis. Naknadni komentari se mogu uvijek podastrijeti na stranici za razgovor.
 
==Neutralnost==

Navigacija