Himni i Flamurit

Izvor: Wikizvor
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Himni i Flamurit (Himna Zastavi)
Autor: Aleksandër Stavre Drenova

Albanski jezik

Rreth flamurit të përbashkuar,
Me një dëshirë dhe një qëllim,
Të gjithë Atij duke iu betuar,
Të lidhim besën për shpëtim.

Prej lufte veç ay largohet,
Që është lindur tradhëtor,
Kush është burrë nuk friksohet,
Po vdes, po vdes si një dëshmor.

Në dorë armët do t'i mbajmë,
Të mbrojmë Atdheun në çdo vend,
Të drejtat tona ne s'i ndajmë,
Këtu armiqtë s'kanë vend.

Se Zoti vet e tha me gojë,
Që kombe shuhen përmbi dhé,
Po Shqipëria do të rrojë,
Për te, për te luftojmë ne.

Bosanski jezik

Ujedinjeni oko zastave
Sa jednom željom i jednim ciljem,
Svi zalažemo našu čast
Čineći savez za spasenje.

Od rata se suzdržava samo on,
Rođen kao izdajica,
Za onoga ko je čovjek nije kukavica,
Ali pade, pade mučenik za razlog!

Oružje u našim rukama ćemo zadržati
Braneći svaki ćošak naše očevine,
Naša prava nećemo predati;
Ovdje naši neprijatelji nemaju mjesta!

Za Gospodara koji je govorio
Da će nacije nestati sa Zemlje
Ali Albanija će živjeti,
Za nju, za nju se borimo!