Sihr bolesti

Izvor: Wikizvor
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Podaci o tekstu
Autor Enes Beganović
Naslov Sihr bolesti
Podnaslov
Iz
Izdavač {{{IZDAVAČ}}}
Izdanje
Vrijeme nastanka
Datum izdanja
Mjesto izdanja
Prevodilac
Originalni naslov
Originalni podnaslov
Originalno mjesto nastanka {{{ORIGINALNO MJESTO NASTANKA}}}
Izvor lijecenje-kuranom.com
Kratak opis
Članak na Wikipediji
Status obrade
U obradi
Obrada u toku. Tekst nije kompletno korigovan i moguće je da još uvijek sadrži greške.

Slika
[[Datoteka:|180px]]

Simptomi[uredi]

1. Stalan bol u jednom od udova,

2. Periodicni napadi (zivcani grcevi),

3. Paraliza nekog od dijelova tijela,

4. Prestanak rada nekog od cula.

Napomena: Neki od ovih simptoma su slični simptomima izazvani fizičkom bolešću tjelesnih organa. Da bismo ih razlikovali, to ćemo postići učenjem rukje nad bolesnikom, pa ako bolesnik prilikom slusanja rukje osjeti nesvjesticu, ili vrtoglavicu, ili drhtavicu, ili glavobolju, ili tresenje u djelovima tijela, ili bilo koju promjenu na tijelu, onda se kod njega radi o bolesti koju smo vec spomenuli. Ako nema tih osjecaja, onda je kod njega u pitanju bolest tjelesnih organa, i treba se lijeciti kod ljekara.

Kako nastaje sihr bolesti?[uredi]

Poznato je da je mozak kontrolor nad citavim tijelom u smislu da svako ljudsko culo ima svoj centar u mozgu odakle prima upustva. Kada priblizimo prst vatri, on veoma brzo salje znak centru cula u mozgu iz kojeg mu dolazi naredba da se brzo udalji od izvora opasnosti i ruka bi se udaljila od vatre. To je lijepo prikazano ovim ajetom: To je Allahovo djelo, a pokazite mi sta su drugi mimo Njega stvorili. (Lukman: 11)

Kada covjek bude pogoden sihrom bolesti dzin se stacionira u mozgu kod centra za koji je zaduzen od strane sihirbaza. On se ucvrsti u centru sluha ili vida ili centru za pokretanje ruke ili noge. Tada je organ u jednom od slijedeca tri stanja:

1. Allahovom moci dzin onemoguci dolazak upustava za organ te tako doticni organ ne moze funkcionisati. Bolesnik oslijepi ili ogluhne ili zanijemi ili mu se paralizuje dio tijela.

2. Nekad dzin onemoguci dolazak upustava iz mozga, a ponekad ih dozvoli, pa se desi da odredeni organ nekad funkcionise, a nekad ne.

3. Nekad dzin ucini da mozak salje veoma brza i neprestana upustva bez povoda, pa se desi da se organ ukruti i ne moze se kretati iako pri tome nije paralizovan.

Uzviseni Allah kaze o sihirbazima: “I oni nikome bez Allahove dozvole nisu mogli nastetiti.”

Time je potvrdio da je moguce da sihirbaz nanese stetu opsihrenom, ali ju je uslovio Svojom voljom, i tome se ne treba cuditi. Veliki broj ljekara nisu nikada mogli priznati niti povjerovati sve dok nisu svojim ocima vidjeli brojna stanja ovakvih bolesti. Tada su morali povjerovati i predati se Allahovom emru (Mocnom i Uzvisenom).

Jedne prilike sam razgovarao sa ljekarem u vezi sihr i postojanje dzinnskog svijete i o njihvom djelovanju na ljudsku psihu. Taj ljekar nije osobo koja vjeruje u postojanje Boga, ali nije ni odbacio ovaj način lijecenja. Glavni povod mog razgovora bio je vezan za krvotok. Naime, kod ucenja rukje postoji i nacin pustanja krvi u nekom dijelu tijel, gdje se od dzinna trazi da donese u neki dio tijela (obicno u neki prst ruke ili noge) ono sto je prouzrokovao svojim boravkom i kada se ubode iglom u taj prst, pojavljuje se mlaz krvi koji moze ici u daljinu ido 2 metra (nekada vise nekada manje) i koje moze da potraje i do 15 tak minuta, naravno ne sam nego uz sitsak tog dijela prsta. On to nije mogao da prihvati za istinu, pa ovm prilikom pozivam sve ljekare, da prisustvuju jednom takvom cinu i da pokrenu istrazivenje po tom pitanju.

Prakticni primjeri lijecenja sihra bolesti[uredi]

Obilno krvarenje i pojava mioma i cista na maternici[uredi]

Jedne prilike sam ucio jednoj zeni iz komsiluka, koja je imala raznoranih problema, a glavni povod je bio strah. Izmedu ostalih problema koje je imala, bilo je obilno krvarenje pri mjesecnom ciklusu, a ponekad bi zavrsil ai u bolnici jer krvarenje nije stalo. Učio sam joj i dzinn se javio iz nje i rekao da nikada necu joj moci pomoci, da nece izaci, nazivao me raznim imenima (budalo, konje, ti si lud ...). Dao sam jo terapiju da koristi i da ce se puno toga dovesti u normalno stanje, samo je potrebno dosta truda. Nakon 10 tak dana, nastao je njen redovan cikulus, koji je ovog puta bio prilicno normalizovan. Ponovili mo rukju, još dva puta i nakon toga otišla je do ljekara (ginekologa) i on joj je rekao da nema nikakvih znakova da je bila bolesna i da je sve u redu. Zena prosto nije mogla da vjeruje, pa ju je doktor upitao:˝ to tebi zao sto ozdravila˝?Nakon tolikih medicinskih pretraga i nalaza koji govore da ima velikih problema, tesko e bilo povjerovati da je ozdravila. Kada je dosla kuci, odmah me je nazvala da me obavijesti o svom stanju i da mi se zahvali na pomoci.

Zena kojoj se koci ruka[uredi]

Mladi bracni par dosao je do mene a poslali su ih iz hitne sluzbe, jer lijekovi nisu pomogli. Na dezurstvu je bio medicniski tehnicar, koji prakticira vjeru pa ih je on poslao.

Ovoj mladoj zeni se kocila lijeva ruka i gubila je svijet kada joj se to desi. Ja sam joj priucio rukju, dzinn se javio i pitao sam ga za razlog njegovog boravka. Odgovor je bio da je njegov zadatak da spijeci da se desi oplodnja a ja je posljedica njegovog prisustva i kretanja kroz tijelu i kocenje njene ruke.

Dao sam trepiju i ponovili smo rukju jos tri puta. Nakon godinu dana sam ih sreo u savjetovalistu za djecu, gdje sam bio sa svojom kcerkicom, sreo sam i njih. Drzali su bebu kojoj je bilo oko 2 mjeseca i upitao ih sta se desilo?

Odgovorili su mi da su se pridrzavila svega sto sam dao da rade i ubrzo je ostala trudna i rodila je.

Zena oboljela od epilepsije[uredi]

Doveli su mi zenu, koja boluje od epilepsije 21 godinu. Jos kao djevojcica od nekih 10 tak godina obolila je od ove bolesti. Roditelji su je vodili ljekarima i gdje god su culi za hodzu, ali napretka nije bilo.

Pred pocetak samog lijecenja kod mene, pila je dozu od 1200 mg dnevno a nalazi su pokazivali da uopste nema tragova lijeka u krvi. Kada sam joj poceo uciti, javili su se dzinni iz njenog tijela i rekli da su oni uzrok njenih napada. Ima ih 4 i da oni medusobno uzimaju sebi lijek koji ona popije i da ih on jos vise stimulise daje im vise snage(nije uvijek uzrok epilepsije dzinn i treba koristiti i lijekove ako pomazu).pitao sami kako izvedu napad i odgovorili su da u glavi od tjemena prema vratu ima vena koju oni zacepe tako sto je pritisnu i sprecavaju dolazak kisika u mozak i tada ona dobije krizu koja se manifestuje padom i pojavom pjene na usima a to sve praceno riskom, koji cuju i njene komsije. I da oni mogu drazati tu krizu 3,5 do 4 minute, ne mogu vise ali mogu da je drze u besvijesnom stanju i satima poslije toga.

Dao sam joj terapiju koju je korstila i napredak je bio ogroman. Prestala je da koristi lijek, bez kojeg, ako gane bi uzela svakih 8 sati, pala bi. Sada ne koristi taj lijek ali i ne pada.Svremena na vrijeme pojavi se poneka kriza ali u blazem obliku a jos uvijek koristi terapiju.

Ovakvih primjera ima vise.

Dzin pokazuje mjesto sihr[uredi]

Nazvao me prijetaljei rekao da ima jake bolove u stomaku, da je pravio medicniske pretrage ali nista nije pronadeno, zdrav ali ga stomak boli svakodnevno. Dosao je do mene i proucio sam mu rukju. Javili su se džinn i rekli gdje se nalazi mjesto na kom je sihr zakopan.

Otisao je kuci ali nije nista pronasao, pa sam mu rekao da to mjesto dobro zalie vodom na koju je nauceno. Nazvao me sutra i reko mi da je dzinn htio da kaze jos jednom mjesto ali sam ga ja zaustavio da prica dalje i da je on otisao ispod kuce i pronasao je sihr tik pored staze. Rekao sam mu da to zapali sto je i uradio Ali je jedva uspio. Nece da gori. MOrao je naloziti dobru vatru pa to gurnuti da izgori. Istog momenta kad je to pocelo da gori, nejmu je bilo lakse, ali ne u potpunosti. Nakon par dana sam ponovo uci i javio se drgui dzinn. Pitao sam ga kada je usao i rekao je onog momenta kad je palio, on se prepao ia ja sam usao u njega.

Ono sto meni nije bilo jasno, jeste kako da se sihr nalazio na mjestu gdje on svakodnevno prolazi a da nije nimalo prikriven. Odgovorio je da je sihrbaz poslao dzinne da to pomjere sa jednog mejsta na drugo. Sihr je bio skriven pod krovom kuce, ali kad su dzinn ponijeli, bili su neiskusni, te im je sihr ispao iz ruku i nisi smili ili nisi mogli ponovo da ga uzmu, te je tako ostao na vidnom mjestu.


Enes Beganović