Sihr krvarenja

Izvor: Wikizvor
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Podaci o tekstu
Autor Enes Beganović
Naslov Sihr krvarenja
Podnaslov
Iz
Izdavač {{{IZDAVAČ}}}
Izdanje
Vrijeme nastanka
Datum izdanja
Mjesto izdanja
Prevodilac
Originalni naslov
Originalni podnaslov
Originalno mjesto nastanka {{{ORIGINALNO MJESTO NASTANKA}}}
Izvor lijecenje-kuranom.com
Kratak opis
Članak na Wikipediji
Status obrade
U obradi
Obrada u toku. Tekst nije kompletno korigovan i moguće je da još uvijek sadrži greške.

Slika
[[Datoteka:|180px]]

Kako nastaje sihr krvarenja?[uredi]

Ovaj sihr se desava iskljucivo kod zena. U ovom slucaju sihirbaz posalje dzina zeni za koju je sihr trazen, i naredi mu da joj uzrokuje krvarenje. Dzin ulazi u zenu i krece se njenim venama, zajedno sa krvlju. Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: Sejtan kola ljudskim tijelom kao sto krv kola.[1]

Kada dzin dospije u venu materice, probije je i iz nje potece krv. Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je Hamni bintu Dzahs, kada ga je pitala o istihazi, rekao: Istihazu uzrokuje sejtanski udarac.[2]

U drugoj verziji se kaze: To je krv iz vene, a ne menstruacija.[3]

Iz ove dvije verzije vidljivo je da je istihaza udarac sejtana u venu materice.

Sta je to sihr krvarenja?[uredi]

Islamski pravnici ga zovu istihazom, a ljekari krvarenje.

Ibnu Esir je rekao: Pod istihazom se podrazumjeva krvarenje nakon redovne menstruacije.[4]

Krvarenje moze trajati mjesecima, sa razlicitim intenzitetom.

Prakticni primjer lijecenja sihra krvarenja[uredi]

Slučaj mog prijatelja

Jedne prilike mi se požalio prijetelj da njegova supruga ima obilno krvarenje tokom trudnoće i da ljekari nista nisu ustanovili zašto se to dešaje.Pila je kojekakve lijekove, ali krvareje nije prestajalo pa cak ni uz stalno mirovanje i kao takva je otpustena kuci. Prije tog desio joj se spontani pobacaj

Ja sam naučio na vodu odredne ajete i dao da pije tu vodu i da se kupa tom vodom ako ne prestane nakon konzumiranja vode par dana.

Allahovom voljom nako 4 do 5 dana krvarenje je stalo i otisla je na pregled ljekaru, koji nije mogao da vjeruje da je se stanje stabilizovalo. Čak joj je dozvolio i putovanje na vece razdaljine.

Slučaj moje supruge

U trećem mjesecu trudnoće, desilo se krvarenje i otisšli smo do ljekara koji je dao ljekove da pije (utrogestan ii tako nekako). Plod je bio u redu ali krvarenje ne staje već danima.

Ja nisam ni pomsilio da bi to moglo da bude posljedica džinnskog djelovanja, dok nisam nazvao prijetelja hfz i upitao ga sta je sa njenim namazom?

Dobio sam odgovor da se krvarenje tokom trudnoće ne može desiti i da ako se pojavi da je ta krv čista, da mora da klanja, samo za svaki namaz novi abdest.

Tad sam se sjetio da je poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je Hamni bintu Džahš, kada ga je pitala o istihazi, rekao: Istihazu uzrokuje šejtanski udarac. U drugoj verziji se kaže: To je krv iz vene, a ne menstruacija.

Tada sam naučio na vodu i dao supruzi da pije da bi nakon tri dana krvarenje prestalo.

Ovo je ujedno i savjet svima sestrama koje imaju sličnih problema da pokušaju i na ovaj način da otklone krvarenje, ukoliko se to medicinski ne riješi.

Enes Beganović